Checklist voor het thuisgevoel

Fijn, het moment dat je weer thuiskomt van vakantie. Dat voelt weer lekker veilig en vertrouwd. Maar, als je vakantie heel fijn was dan zou je willen dat het nog niet over was. Het gevoel nog even vasthouden van het niets moeten, de sfeer, of nog nagenieten van dat wat je hebt meegemaakt. Aaahhh, dat was fijn. Nu is je huis de perfecte plek om je dit soort momenten te laten herinneren, want als het even wat minder gaat is het belangrijk dat je je daaraan kunt opladen. To remember zoals Sharon Gannon (Jivamukti yoga) zegt. Herinneren, of zoals je het ook kunt zien, weer deelnemen.

Er kunnen in je huis ook dingen zijn die je helemaal geen of zelfs negatieve energie geven. Het moment om hier een keer kritisch naar te kijken is als je een tijdje ergens anders bent geweest en daarna ontspannen thuiskomt. Hoe we onze omgeving waarnemen is namelijk voor een deel bewust maar voor een groot deel ook een onbewust proces. Je huis vertelt je heel veel verhalen. Na een vakantie kun je vaak weer beter zien wat er nodig is om te zorgen dat dit verhalen zijn waar jij gelukkig en energiek van wordt en om te zien wat je wilt veranderen. Het lastige is dat je het ook weer snel kwijt bent zodra je weer in het normale ritme zit.

Dus neem pen en papier en loop eens door jouw huis waarbij je jezelf de volgende vragen stelt:

  •    Hoe voel ik me in deze ruimte? Klopt dit bij wat ik in deze ruimte wil voelen?
  •    Wat past nog wel bij me en wat niet? Welke spullen geven mij positieve energie en welke niet? Wat kan er weg?
  •    Wat wil ik eraan toe voegen? Bijvoorbeeld andere kleuren, een herinnering, een hele andere sfeer?


Door dit voor jezelf op te schrijven of er gewoon even bij stil te staan kun je helder krijgen wat je wilt en bedenken hoe je dit kunt veranderen.

En bedenk je vooral dit: Je huis hoeft niet meteen perfect te zijn, het mag langzaam groeien! Laat het jouw thuis zijn dat je oplaadt, inspireert en motiveert! En omdat het langzaam mag gaan heb ik ook een basispakket interieurstyling voor je. Hierbij help ik je op weg met een indelingsplan dat voor jouw huis gaat werken met een sfeer die bij je past. Neem maar eens een kijkje bij interieurstyling.

Lieve groet Leonie

Dit is LOA interieurs

Hoi! Ik ben Leonie van Berkel en ik woon samen met lieve vriend en onze twee kinderen in Eindhoven. We hebben een huis uit 1925 en daar moet ook regelmatig iets aan gedaan worden. Wat ik natuurlijk helemaal niet erg vind. Ons huis is niet perfect, maar het vertelt wel een mooi verhaal. Ik ben graag bezig met het creëren van een mooie sfeer en praktische oplossingen. En als ik daarbij anderen gelukkig(er) kan maken dan geeft mij dat veel voldoening.

Na mijn opleiding tot interieurvormgever in 2003 volgde ik nog verschillende cursussen en trainingen die te maken hadden met interieur of interieurstyling. Ik hielp ook regelmatig mensen met hun interieur, maar ik durfde de stap om als zelfstandige te beginnen niet te nemen. In 2017 heb ik de mastertraining vastgoedstyling bij het LNV (Landelijk Netwerk Verkoopstylisten) gevolgd. En hierna heb ik besloten dat het tijd was om van mijn passie, mijn werk te maken.

Ik zie het interieur als een kans om je eigen levensverhaal te vertellen en als een mogelijkheid om je te helpen herinneren aan wat je graag zou willen doen. Je voelt je namelijk het fijnst als je huis een stukje van jezelf is en dat je er zelf kunt bepalen wat je er kunt doen.

Dit pas ik ook toe in mijn eigen interieur. In ons huis zie je veel 'bergen'. Je ziet letterlijk bergen, maar in een behang of lamp kan ik ook een berg zien. Dit is omdat wij graag onze vakantie in de bergen doorbrengen. Ik heb veel lessen geleerd door het beklimmen van bergen en ik hou wel van een uitdaging. En ik kan er ook geen genoeg van krijgen om deze verhalen steeds weer aan mezelf en anderen te vertellen. En omdat dit niet alleen voor mij geldt, maar ook voor de rest van het gezin helpt het ons om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het helpt ons om het beste uit ons zelf te halen en niet op te geven. Omdat we graag in de natuur zijn mogen planten dus ook echt niet ontbreken. We hebben al een hele verzameling. Door de Ukeleles prominent aan de muur te hangen zorgt het ervoor dat we lekker muziek gaan maken. Al deze dingen zorgen voor opladen, inspireren en motiveren.

Contact